Upptäck hur du kan
träna din hjärna för att kontrollera din fysiska smärta, 
så att du kan bli fri från rörelserädsla och hopplöshet
och börja leva ett mer
värdefullt liv igen.

Känner du igen dig i något av detta?

 • Du har haft fysisk smärta i minst tre månader 
 • Du får inte särskilt mycket support och förståelse från människor i din närhet
 • Du är van att nå dina mål, men du har tappat motivationen eftersom smärtan stoppar dig så fort du sätter upp nya mål 
 • Du är ofta trött och känner dig energilös, oavsett hur mycket du sover
 • Du kan inte göra de saker du älskar på grund av smärtan
 • Du är rädd för att göra smärtan värre 
 • Du känner dig ensam i din situation

#1 misstag som de flesta
kvinnor med smärta gör!

Många kvinnor har frågat mig hur de kan hantera sin fysiska smärta. Jag hör ofta att de har gjort misstaget att ignorera smärtan upprepade gånger och gör många saker för att bevisa att de är en "normal person".  

När de kommer till mig känner de hopplöshet, saknar energi, har låg självkänsla eftersom de inte blir betrodda eller tagna på allvar.  
De lever, men lever inte ett värdefullt liv.

De vill inte identifieras som en sjuk, skadad eller ännu värre, en lat person! Istället kämpar de med en konstant inre strid, med smärtan som sin fiende och hatar en del av kroppen, den smärtande delen. Det här är något som bara stjäl energi och lycka ifrån dem. Gör att de bara överlever, men faktiskt inte lever ett fullt och värdefullt liv. Och det är helt bakvänt.

Det är därför jag startade det här programmet. Att hjälpa kvinnor att träna sina hjärnor för att kontrollera smärtan för att börja leva ett mer värdefullt liv igen. Utan det inre kriget, rädslan för rörelse, hopplöshet och brist på energi. Och istället förbättra deras självkänsla, energi och lycka.

Och här är misstag #2

Kvinnor tenderar att placera sig på andra, tredje, fjärde eller till och med femte plats, efter sina barn, partner, jobb, hushåll och även efter deras vänners behov.

Även när de lever med smärta försöker de ignorera det och ta hand om alla andra utom sig själva! De fortsätter att säga att de inte har tid att ta hand om sig själva. Vilket egentligen betyder att de inte prioriterar sig själva och sin egen hälsa.


Men frågan blir då oundvikligen;

Vem ska ta hand om allt?

Du är den viktigaste personen i ditt liv!
Vänta! Börja inte argumentera riktigt än, fortsätt läsa.  

När du inte fungerar, när du har för mycket smärta och ingen energi, vem ska ta hand om dina barn, partner, vänner och jobb?  

När du inte orkar leka med dina barn eller har för ont för att ta dem till roliga äventyr. Vilka signaler om egenvärde ger du dem då?  

När du inte ens klarar av en kram från din partner och sex är inte ens att tala om. Vilket stöd får du av din partner? Och hur kan du stödja din partner så att han förstår dig och kan möta dig på dina villkor?  

Vad kommer att hända med ditt jobb när du måste ringa in sjuk på grund av smärta flera dagar i månaden?

Hur länge orkar du hålla på så här, ignorera och prioritera bort dig själv och dina behov?
 
När ska du börja leva ett värdefullt liv igen?

Desto tidigare du börjar jobba med att höja ditt egenvärde,
och träna din hjärna till att kontrollera smärtan,
desto tidigare kan du leva ett värdefullt liv igen!

Mind your brain, master the pain program

Det här programmet är fullpackat med personlig utveckling, mindset, verktyg och strategier. Allt designat för kvinnor, med fokus på hur långvarig smärta påverkar kvinnors hälsa och hur du kan ta tillbaka kontrollen över din smärta och ditt liv igen.

Att träna hjärnan och förvandla smärtan till styrka och framgång är verkligen möjligt och den bästa strategin för att få till en långsiktigt hållbar hantering av smärtan! Vetenskapen är enig om det.

Vår hjärna är det mest kraftfulla verktyget på planeten och när du vet hur du hanterar den på rätt sätt kan ingenting hindra dig från att förvandla smärta till styrka!

Du kommer att vara en del av en varm och stödjande gemenskap som hjälper dig att bli en mästare på att hantera din smärta, ditt vardagsliv och ditt arbete. För ett mer värdefullt och lönsamt liv.

Så hur lång tid kommer det att ta innan du faktiskt börjar värdera dig själv och placera dig själv i framsätet i ditt liv?
Jag vet att jag borde ha gjort det för flera år sedan, men jag hade inte verktygen vid den tiden, och ingen läkare eller fysioterapeut har försett mig med sådana här verktyg under alla dessa år!

Nu har jag verktygen och jag vet att det är verifierat av vetenskapen att träna sin hjärna är det mest effektiva sättet att hantera sin långvariga smärta på. Så jag vill dela den här kunskapen och de här verktygen med dig, för jag vet vilken stor skillnad det gör att leva ett fullt och värdefullt liv istället för att bara överleva.

läs vad Martina säger om programmet!

Jag hade sneglat på vad Cattis jobbat med under lite mer än ett år. Jag levde med långvarig smärta efter en ryggskada och försökte handfast att bemästra den genom träning, rehab, smärtstillande.

Till slut blev situationen ohållbar och jag kastades gång på gång tillbaka. Just då så så poppade ett inlägg upp på Facebook gällande att Cattis hade ett program på väg och jag kände att "nu har jag provat allt, det är kanske dags att prova något nytt". Jag tog kontakt, fick en bra känsla och jag har inte ångrat mig en sekund.

Jag har fått en mer "stabil relation" till min smärta. Jag har fått flertalet verktyg att jobba med när jag ställs för olika situationer. Allt ifrån rent fysiska handlingar till rent psykiska ifråga om tankar, känslor, handlingar. Jag har inte bemästrat smärtan, utan jag lever med den och vi har det ganska bra ihop om vi lyssnar på varandra. Jag upplever att jag kan göra mer i vardagen, jag är gladare och jag har fått tillbaka en stor del av den personen jag var innan skadan.

⭐ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Martina Stavström

SOS-operatör/handledare

Moduler i programmet

Acceptans

Acceptans är en av de viktigaste sakerna när det gäller smärtlindring. Acceptans handlar inte om att ge upp. Det handlar om att acceptera saker för vad det är just nu och stoppa det inre kriget. Acceptans handlar om att inte värdera känslor och saker som har hänt, utan bara acceptera att det är som det är just nu, men det behöver inte betyda att det ska vara så här för alltid.

Hjärnan och mental träning

När du lär dig att hantera din hjärna kan du hantera din smärta!
Du kommer att lära dig mycket om mental träning och hur du kan skapa nya vägar i hjärnan så att den inte konstant
fokuserar på smärtan.
Mental resiliens (motståndskraft) handlar om hur du kan använda din hjärna för att återhämta sig snabbare och hur du kan anpassa dig till olika situationer, skador, sjukdom, separationer och till och med en pandemi! Vi pratar också om hur smärtan påverkar din koncentration.

Rörelserädsla & fysisk aktivitet

När du lever med smärta är det vanligt att du utvecklar en rörelserädsla, du blir rädd för att någon aktivitet kommer att öka smärtan, och ju mer du undviker fysisk aktivitet,
desto mer smärta får du.
Jag kommer att vägleda dig genom enkel rörelse och hur du börjar långsamt och kan skilja på "god" och "dålig" smärta. Vi kommer också att prata om smärtfysiologi, hur långvarig smärta skiljer sig från akut smärta och hur det påverkar din hjärna och din kropp.

Sömn & Återhämtning

Sömn är mycket viktigt för alla människor och
extra viktigt för oss med långvarig smärta.
Varför? Eftersom våra kroppar är i stressläge hela tiden och för att vår sömnkvalitet ofta är sämre på grund av att vi ofta vänder oss i sängen eftersom vi inte kan vara stilla för länge på grund av smärtan. Återhämtningstiden är också mycket viktig och vi kommer att prata mycket om olika typer av återhämtning.

Kommunikation

Hur kan du kommunicera dina behov till din familj, vänner och kollegor? Jag vet att det är lätt att ignorera att prata om dina behov och vad du kan och inte kan göra.
Du vill bara vara "normal"!
Jag fattar! När du lär dig att kommunicera kan du hitta lösningar som passar dig istället för att bara säga nej till att delta i aktiviteter.

Planering & rutiner

Hur skapar du planer och rutiner när du inte vet från en dag till en annan på vilken nivå smärtan kommer att finnas? Genom att göra plats i kalendern och schemalägga aktiviteter som är viktiga i din egen smärtlindring, till exempel fysisk aktivitet och återhämtningstid. När du skapar dessa rutiner och blockerar tider i kalendern kan du också skapa en närvaro med bättre förutsättningar för att hantera din smärta utan ökade smärtnivåer.

Relationer och sex

Detta är ett intimt ämne men så viktigt att prata om. Smärtan kan göra det svårt att ha sex eller till och med att få en vänlig kram kan kännas som att din kropp går i bitar av smärta.
Det är inte många som pratar om detta och det är fortfarande ett stort problem för de flesta som lever med långvarig smärta.
Det är därför jag kommer att prata om det!
Det är en del av att vara människa att ha relationer och ha sex,
det behöver inte sluta på grund av din smärta!

Förklimakteriet & klimakteriet

Vad händer i kvinnokroppen när hormonerna förändras och vi kommer in i förklimakteriet och klimakteriet?
Det händer en massa saker!
Och ofta är vi inte ens medvetna om symptomen som förklimakteriet kan ge, som är så mycket mer än
"bara" nattliga svettningar och torrhet.
I denna modul får du kunskap om hur hormonerna
förändras och hur det kan påverka dig.
Speciellt när du lever med långvarig smärta.

Identitet

Smärtan är en del av dig, men låt den inte definiera vem du är. Ofta identifierar vi oss med vårt yrke och kanske våra hobbyer. Men vad händer när du inte kan fortsätta med ditt yrke eller dina hobbyer? Många människor, inklusive jag själv, känner att de tappar sin identitet, vet inte vilka de är när de inte kan göra de saker de älskar. Vi pratar mycket om detta och hur du kan hitta din inre, sanna identitet!

Gruppcoaching

Gruppcoachingen är schemalagd två gånger i månaden.
I gruppcoachingen kan du få stöd och hjälp att
hantera dina tankar, motgångar och framgångar.
Det är här gemenskapen med andra är så kraftfull, du kommer inse att du inte är ensam! Även om du inte delar dina motgångar får du inspiration och kunskap genom att vara en del av gemenskapen.
Jag bryr mig om din integritet så gruppcoachingen spelas inte in. Det går alltså bara att ta del av live.

Du är inte ensam!

Jag heter Cattis Olsson. Min dröm var att vara en del av det svenska längdskidlandslaget och det största målet var naturligtvis att representera Sverige i OS.

Vid 16 års ålder började jag också med fallskärmshoppning och vid min femte landning kraschade jag hårt mot marken. Jag hade fått min första ryggskada. Nu fyller jag 46 år och jag har levt med långvarig smärta sedan den varma dagen i juli för 30 år sedan.

Jag har just nu fyra olika ryggskador. Läkarna och fysioterapeuterna har efter varje ryggskada sagt till mig att det skulle vara omöjligt för mig att springa, åka längdskidor och kunna utöva många av mina favorithobbyer igen. De pratade till och med om sjukpension när jag var i 20 årsåldern.

Jag vägrade att lyssna på dem. Istället använde jag min kunskap inom mental träning, anatomi och fysiologi och jag lyssnade på min egen kropp.

Från patient till föreläsare på läkarprogrammet

För 10 år sedan gick jag från att driva mitt eget företag och jobba som spa-chef, till att få tre diskbråck och en utmattning samtidigt! Detta resulterade i en mycket lång och hård prövning av mitt tålamod i form av rehabilitering och att ta det lugnt.

Mitt företag fick jag lägga på is och jag var tvungen att börja om från början med allt igen. Det var en total fysisk, psykisk och ekonomisk kollaps. Jag hade också en stor identitetskris, visste inte längre vem jag var. Jag identifierade mig som en utbildande, frisk person som älskade jobbet som massageterapeut och mental coach, som älskade träning och att hitta på äventyr i naturen.
Plötsligt kunde jag inte göra något av det.
 
Jag kände mig väldigt ensam och vilsen i mitt liv.
Vem var jag?
Vad kunde jag jobba med?
Vad kunde jag göra på fritiden?

Även efter denna tuffa period tog jag mig upp och framåt igen. Jag fick arbetsträna på ett forskningscenter som var oerhört inspirerande. Efter några år valde jag att återigen starta upp mitt företag. Nu med ännu mer kunskap och erfarenhet.

Idag är jag även en av föreläsarna vid Karolinska Institutets läkar- & fysioterapeutprogram i deras smärtkurser. Sedan min första ryggskada har jag drömt om att få föreläsa för läkare, fysioterapeuter, naprapater m.fl., för att hjälpa dem att bemöta och skapa förståelse för hur stor betydelse orden och den mentala delen har i en patients smärtresa.

Jag har alltid använt mig av mental träning och det är det som har tagit mig upp och framåt efter varje ryggskada, men inte förrän jag fick det bekräftat av vetenskapen förstod jag vilket oerhört viktigt verktyg det är och att det är långtifrån självklart att alla inom dessa yrken har kunskap om detta.

Vill du höra mer om programmet?
Boka ett gratis Lära känna-samtal med mig!

Vem är det här programmet för?

Det här programmet passar för dig som:

 • Är en ambitiös kvinna 
 • Vill hantera din smärta på ett bättre sätt 
 • Är redo att våga gå utanför din komfortzon 
 • Vill ha tips och råd för att förbättra din smärta och hälsa 
 • Är redo att ta ansvar för ditt eget liv och smärtresa 
 • Vill investera tid i din personliga utveckling för att förbättra dig själv 
 • Vill ha en gemenskap med andra människor i samma situation 
 • Vill stärka din självkänsla och hitta ditt nya "du 2.0"

Det här programmet passar inte för dig som:

 • Är en man (du är välkommen att boka enskild smärtcoaching med mig) 
 • Inte är redo att följa stegen i programmet 
 • Inte är villig att investera tid för att förbättra dig själv och din smärtresa 
 • Inte gillar människor som kommer med möjliga lösningar

Smärthantering är ingen quick fix

Mind your brain, master the pain är ett tolv månaders program för dig som vill ha en hållbar och ihållande förändring för att hantera din smärta.

Varför tolv månader?
Eftersom långvarig smärta inte är en snabb lösning och att ändra dina tankar och beteende tar tid. Webbinarierna och arbetsböckerna är inte bara något att konsumera så snabbt som möjligt, varje modul är en månad och det är för att få tid att verkligen implementera en sak i taget.

Det är det som gör det till en hållbar och ihållande förändring i ditt liv.

För det är lätt att läsa eller lyssna på något under "goda dagar", men utmaningen är att implementera det i din vardag och verkligen hålla dig till det även på "de dåliga smärtdagarna".

Du får allt det här:

1. Webbinarier
2. Gruppcoaching
3. Privat podcast
4. Arbetsböcker
5. Ljudfiler
6. Gemenskap
7. 1:1 coaching
8. Support

Från att bara överleva 
till att leva ett värdefullt liv

Att kunna leva ett värdefullt liv där du kan fokusera på allt det positiva du kan göra istället för att slösa negativ energi på de saker du inte kan göra förändrar allt.

Kunskap är nyckeln för att förhindra rädsla, och jag vet att det är lätt att komma in i rädslan för rörelse och rädsla för smärta. När du vet hur den långsiktiga smärtan fungerar och du kan börja implementera de verktyg du kommer att få i detta program, kan du också gå utanför komfortzonen och bryta den rädslan, och när du bryter den rädslan får du mycket mer värdefullt och rikligt liv!

Förutom webbinarier, arbetsböcker, ljudfiler med avslappning, mental träning m.m. får du också möjlighet att delta i en gruppcoaching två gånger i månaden.

Gruppcoachingen kommer inte att spelas in, jag bryr mig om din personliga integritet. Så du behöver vara med live för att få svar på dina egna och de andra medlemmarnas frågor. Det är naturligtvis frivilligt om du vill dela något i gruppen.

Gemenskapen med andra människor som förstår hur det är att leva med långvarig smärta är verkligen kraftfullt och hjälper dig att hantera din smärtresa ännu bättre. Även om du har en kärleksfull och omtänksam familj förstår de inte hur det är att leva med smärta dygnet runt. Det är vad denna gemenskap är till för.

Många säger att gemenskapen var det som verkligen fick dem att flytta fokus och välja en ny, bättre och mer värdefull väg i sin smärtresa.

Vi bryter stigmat kring smärta

Det spelar ingen roll om din smärta kommer från en skada eller sjukdom, i detta program kommer vi att fokusera mer på hur du hanterar din hjärna, acceptans, trötthet, förväntningar från familj, vänner, kollegor och hur du kommunicerar dina behov med dem. Långvarig smärta kommer ofta med skam och stigmatisering, du vill inte vara annorlunda, så du gör troligtvis saker ännu bättre än en person utan smärta, bara för att bevisa att du är "normal".

Kommunikation kan vara riktigt svårt, det är därför det finns en hel modul om det i programmet. För när du har lärt dig att hålla smärtan på en bra nivå måste du också kommunicera till familjen, vännerna, kollegorna, arbetsgivarna etc. vad du behöver för att behålla den nivån. Och hur gör du det utan att känna att du gnäller eller ber om medlidande? För jag vet att det inte är vad du vill göra.

Mitt uppdrag är att bryta stigmatiseringen och skammen om långvarig smärta, jag ber inte att du ska gå framför mig, men jag kan försäkra dig om att jag kommer att ge dig alla verktyg för att stärka ditt självförtroende och sluta skämmas över smärtan i ditt liv! Hur mycket har du arbetat med din egen mentala motståndskraft, självmedvetenhet och självkärlek? Är du redo att börja den inre resan till ett mer värdefullt och rikligt liv?

1 av 4 människor lever med långvarig smärta.
Är DU en av dem?

Var fjärde person lever med långvarig smärta, fler kvinnor än män lever med smärta. Min vision är att hjälpa så många kvinnor som möjligt som drabbats av långvarig smärta att anpassa sig till utmaningen att leva med smärta, hjärntrötthet och kampen för att få vardagen att fungera. Jag har blivit nedslagen många gånger, men jag har också byggt upp en stark mental resiliens och har lyckats resa mig upp gång på gång.

Nu har jag ett framgångsrikt företag, hjälper andra att leda sig själva, uppnå sina mål på ett hållbart, lönsamt och lyckligt sätt.

Allt är möjligt - du kanske bara måste göra det på ett annat sätt. Jag hjälper dig att hitta ditt sätt att tänka på din hjärna för att behärska smärtan!

Mind your brain, master the pain program

 • Gruppcoaching två gånger i månaden
 • Webinar med månadens tema en gång i månaden 
 • Privat podcast 
 • Moduler med olika teman varje månad
 • Gemenskap
 • Arbetsböcker
 • Ljudfiler med avslappning, mental träning m.m.
 • Rabatt på 1:1 coaching, kurser och event

Betalas månadsvis. Du får alla fördelar med exklusiv gruppcoaching, rabatt på 1:1 coaching och mycket mer. Din prenumeration förnyas automatiskt efter 12 månader.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Nej, du behöver inga förkunskaper inom detta område. Alla delar av detta program riktar sig till kvinnor som vill förbättra sitt liv med långvarig smärta. Kunskapen och verktygen får du av mig under programmets gång.

Det enda du behöver för att kunna delta i direktsändningar eller komma in i programportalen är en dator/surfplatta eller smartphone med internetuppkoppling. Livesändningar hålls i Zoom och du får en länk till mötena så att du kan ladda ner appen/programmet till den enhet du vill delta från.

Nej det behöver du inte. Gruppcoachingen är ett tillfälle att dela dina tankar, med- och motgångar med resten av gruppen, men det är inget krav. Styrkan som ges av att prata med andra som förstår hur du känner är oerhört värdefull. Du kommer också att få inspiration och kunskap genom att lyssna på de andra gruppmedlemmarnas frågor. Integriteten är mycket viktig så allt som sägs inom gruppen ska stanna i gruppen.

Du kan prova programmet i en månad och avbryta prenumerationen inom den månaden tar slut.
När den andra månaden börjar godkänner du att stanna kvar i programmet i ytterligare 11 månader. När du valt att gå med i programmet har du godkänt prenumerationen under de tolv månaderna. Du kan inte avsluta prenumerationen förrän du har uppfyllt ditt tolvmånaders-abonnemang. Din prenumeration förnyas den 12:e månaden, såvida du inte säger upp din prenumeration innan datumet för förnyelsen. Du får ett mail några dagar innan så att du vet om när det är dags för förnyelse. 

Du kan få tillbaka dina pengar inom 25 dagar från din första betalning. Du måste bevisa att du har deltagit i webbinarier och gruppcoachingen och tagit del av det material som finns tillgängligt i kursportalen tillsammans med en beskrivning av varför du inte vill delta i programmet. Allt du tar del av och historier som har delats i gruppen stannar kvar i gruppen. Efter första månaden går det inte att få tillbaka dina pengar.

Detta är inte ett program med medicin, kirurgi eller fysisk behandling, så jag kan inte lova dig att bli smärtfri (förmodligen kan ingen lova det). Men jag kan lova dig att lära dig att hantera smärtan på ett bättre sätt så att du kan leva ett mer självständigt och värdefullt liv. Du kan minska och hålla din smärta på en mer jämn nivå. Om du följer stegen jag lär dig kommer du att förbättra ditt vardagsliv och du kommer att kunna nå dina mål på ett mer hållbart sätt.

Det betyder att när du går med i det här programmet nu kommer du att ha samma pris så länge du stannar kvar i programmet. Även när priserna stiger kommer du fortfarande att ha samma pris som när du gick in i programmet. Detta är en möjlighet jag ger dig eftersom du är lojal mot mig och följer med mig från början av detta program! Om du däremot bestämmer dig för att avsluta din prenumeration och starta den igen senare kommer du inte att behålla det här priset.